ViaDia Mikkeli ry

ViaDia Mikkeli ry:n vapaaehtoistyöntekijän kokemuksia

Pirkko 59 v.

Tulin ViaDiaan syksyllä 2017 vapaaehtoiseksi työntekijäksi. Sairastan MS-tautia, masennusta ja muistihäiriötä. Minulla oli vuosia käytössä rollaattori kävelyn avuksi, sillä minulla oli tasapainohäiriöitä ja kävelyni oli huonoa.

Kaksikymmentävuotta sitten näin unen, jossa kuljin linja-autolla jonnekin kauas. Siellä istui paljon ulkomaalaisia ihmisiä. Unessa minä siunasin heitä. Nyt ajattelen, että tuo uni kertoi tästä paikasta, sillä täällä käy paljon maahanmuuttajia.

Sain profetian muutama vuosi ennen kuin tulin ViaDialle. Se kertoi minulle, että työpaikkani tulee olemaan paikka, jossa on risuaita pihalla. Mielestäni se oli merkki, sillä pari viikkoa työskenneltyäni ViaDialla huomasin, että rakennuksen takapihalla oli risuaita, samanlainen, jonka olin nähnyt profetiassa. Tämä oli minun paikkani. Jumala ohjasi minut ViaDialle tarkoituksella, jotta pystyn kuntoutumaan ja tekemään taas työtä.

Yhtenä kauniina aamuna tuntui siltä, että en tarvinnut enää rollaattoria. Mielialani oli korkealla. ViaDialla on ihana lämminhenkinen ilmapiiri, joka on vaikuttanut siihen, että olen muuttunut tasapainoisemmaksi ihmiseksi. Työntekijät ja henkilökunta kannustavat ja rohkaisevat minua. Olen auttanut ViaDialla vapaaehtoisena kaikissa tehtävissä, mitä pystyn tekemään. Tunnen itseni tarpeelliseksi.

Nyt kesällä 2018 liikun ilman rollaattoria ja käyn pitkillä kävelylenkeillä. Tulen sairauksieni kanssa toimeen ja saan ohjaajilta apua ja tukea aina tarvittaessa. Täällä minua ymmärretään, olen oikeassa paikassa ja tunnen olevani elossa.

”Tuulen vire hiuksissani

heinän tuoksu nenässäni.

Istun ajatellen

ihana on elämä”